Συγκρότημα Κατοικιών Μυριβήλη, Θέρμη, Θεσσαλονίκη

Η κατασκευαστική Upsidevelopment ανέλαβε τη σχεδίαση και κατασκευή ενός μεγαλόπνοου κατασκευαστικού έργου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλάμβανε τη δημιουργία ενός συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών, που θα διασφαλίσουν στους ενοίκους τους την άνεση, την πολυτέλεια και την ποιότητα της επένδυσής τους στην επιλογή του ιδανικού ακινήτου τους.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης έργου και της αρχιτεκτονικής σχεδίασης των κατοικιών, προχωρήσαμε στη διαμόρφωση του οικοπέδου δόμησης, με σεβασμό στη μορφή, την ταυτότητα και τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του ημι-αστικού περιβάλλοντα χώρου.

Η χωροθέτηση του οικοπέδου για την κατασκευή του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών ολοκληρώθηκε με την εφαρμογή του αρχιτεκτονικού σχεδίου κατασκευής 3 αυτόνομων κτηρίων. Η φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή των κατοικιών περιλάμβανε τη δημιουργία διαφορετικών οικιστικών επιλογών για τους ενοίκους. Γι’ αυτό και τα 2 κτήρια περιλαμβάνουν στον ισόγειο χώρο 2 γκαρσονιέρες, στον πρώτο όροφο 2 διαμερίσματα 3 δωματίων και ομοίως στον δεύτερο όροφο δύο ακόμη διαμερίσματα 3 δωματίων. Παράλληλα σε κάθε ένα από τα δύο αυτά κτήρια κατασκευάστηκε και μία ανεξάρτητη διώροφη κατοικία (μεζονέτα), με τη μορφή βίλας που διαθέτει πισίνα και roof garden. Το τρίτο κτήριο του οικιστικού συγκροτήματος περιλαμβάνει 1 ισόγεια γκαρσονιέρα, 2 διαμερίσματα 2 δωματίων στον πρώτο όροφο και 2 διαμερίσματα 2 δωματίων στον δεύτερο όροφο.

Ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην αρχιτεκτονική σχεδίαση, όσο και στην επιλογή των δομικών υλικών και στην κατασκευαστική υλοποίηση των πολυτελών κατοικιών, δόθηκε στη βιοσημότητα των κηρίων και στην βιοκλιματική ταυτότητά τους. Οι χώροι πρασίνου πλαισιώνουν την κατασκευή των κατοικιών, ενώ η διαρρύθμιση των εξωτερικών και κοινόχρηστων χώρων σχεδιάστηκε με γνώμονα τη λειτουργικότητα, την αυτονομία και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του συνόλου των ενοίκων.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ:

2022-σήμερα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Θέρμη | Θεσσαλονίκη | Ελλάδα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:

Συγκρότημα πολυτελών κατοικιών

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός, Δομικός Σχεδιασμός, Σχεδιασμός Μηχανολογικών & Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων, Ενέργεια & Βιωσιμότητα, Επίβλεψη Κατασκευής, Διαμόρφωση Χώρου

ΕΚΤΑΣΗ:

3.290 m2

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

υπό κατασκευή